dilluns, 25 de maig del 2015

EL COTXE AUTÓNOM DE GOOGLE



Ara mateix tota la indústria de l'automòbil treballa en el desenvolupament de cotxes autònoms , capaços de conduir sols i fins i tot sense portar persones al seu interior. Moltes marques creuen que 2020 serà l'any en què aquests cotxes comencin a veure pels carrers . De moment ja tenim cotxes que són capaços de conduir sols en embussos o d'aparcar sense que nosaltres estiguem a dins.

Malgrat que Google no és un fabricant de cotxes , és una de les empreses que més temps porta desenvolupant els cotxes autònoms i que més ens informa dels seus avenços . Des de l'any 2012 Google té cotxes circulant de forma autònoma per algunes zones d'Estats Units. De moment els cotxes autònoms només estan permesos a Nevada (estat pioner en aquesta matèria ) , Florida , Califòrnia i Michigan . A la capital del país , Washington DC , també estan permesos.

Els de Mountain View tenen un total de 23 cotxes autònoms circulant a Estats Units i ja han superat amb escreix el milió de quilòmetres , sense incidents , més o menys. En tot aquest temps els cotxes autònoms de Google s'han vist involucrats en 11 petits accidents , però la marca sosté que sempre ha estat culpa o bé dels conductors, que manejaven el cotxe de forma manual , o d'altres conductors que han colpejat el prototip mentre circulaven .


Va arribar un moment en el qual Google va pensar que havia de donar un pas endavant , el de desenvolupar el seu propi cotxe . Fins ara els vehicles autònoms de la signatura estaven basats en els Toyota Prius i Lexus RX 450h , principalment , però calia apostar pel desenvolupament propi .

Al maig de 2014 vam veure els primers fruits, quan Google va presentar el seu primer prototip del Google Car . Era un petit vehicle biplaça , sense volant ni pedals, ideat per transportar gent del punt A al punt B. Aquest projecte va evolucionar posteriorment i es van afegir al cotxe els elements que permeten controlar-ho de forma manual , principalment perquè és un requeriment per poder fer les proves. Un ésser humà ha de ser capaç de prendre el control del cotxe .







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada