Si el científic serbi Nikola Tesla va ser el pioner de les transmissions elèctriques a través de cables i Heinrich Hertz va provar que també podia transmetre sense cables, ara són els científics de Nikola Labs dels que han aplicat la tecnologia per posar-la servei dels dispositius del segle XXI .
Aquesta desconeguda companyia tecnològica ha presentat una carcassa que converteix les ones de radiofreqüència externes en energia, l'aplicació seria proveir al telèfon de càrrega «reciclada». El prototip, creat exclusivament per l'iPhone 6, promet recuperar el 90% de l'energia que produeix el telèfon, o altres dispositius al seu voltant, quan genera el senyal telefònica i la torna al mòbil, el que allarga la vida de la bateria fins un 30%.
Per a això, utilitza una antena especial que promet capturat l'energia que hi ha a les freqüències de radi al voltant del telèfon, com si del «aire» es tractés. Precisament, mitjans nord-americans han apuntat a aquesta carcassa com el carregador de l'aire. Una altra tecnologia utilitzada per fer possible aquest objectiu és un convertidor RF-DC que transforma l'energia en corrent que el telèfon pot aprofitar. Encara que és una quantitat ínfima en comparació a l'energia produïda per la xarxa elèctrica, promet allargar la durada de la bateria fins a un 30%.
La intenció de la companyia és llançar aquest producte al mercat en menys d'un any en col·laboració amb la Universitat Ohio State on ha estat desenvolupat aquest artefacte així com tota una línia de complements per tecnologia «wearable» -vestible, en espanyol, sensors, aparells metges i altres dispositius que no requereixen gran quantitat d'electricitat.
Nikola Labs, que té la seu en el mateix edifici que va viure Tesla, té previst llançar una campanya de Kickstarter per finançar de forma col·lectiva seu invent i a-ncara no té data de llançament, els seus creadors tenen previst que la carcassa tingui un preu de venda de 99
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada