dilluns, 25 de maig del 2015

Xiaomi Mi4i intenta trencar el mercat amb un « smartphone » potent de preu contingut

La firma xinesa ha decidit canviar els materials de la fabricació del seu nou «smartphone» per intentar trencar el mercat amb baixos preus (190 euros). En aquest model en qüestió s'abandona l'alumini trobat en les vores laterals per apostar pel policarbonat.

El Xiaomi Mi4i compta amb una pantalla de 5 polzades tecnologia IPS LCD, seguint la línia traçada pel mercat des de fa dos anys, i aconsegueix treure-li una resolució de Full HD a 1.080 p amb una densitat de 441 píxels per polzades, que el situen prop dels dispositius més avançats. Aquest panell vénen amb una tecnologia per definir la brillantor en funció de les condicions i que han batejat com Sunlight Display.

En el seu interior s'ha incorporat un processador Qualcomm Snapdragon 615 de vuit nuclis, que roden a 1.7 Ghz dos d'ells i la resta a 1.1 Ghz, uns guarismes suficients, sobre el paper, per funcionar de forma fluïda. A més, ofereix 2 GB de memòria RAM, encara que cal destacar que en l'actualitat els dispostivos que exerceixen de vaixells insígnia de les principals marques ja se situen en 3 GB de memòria RAM. Quant a la seva capacitat, ofereix uns limitats 16 GB, encara que es desconeix si serà capaç de augmentar-se mitjançant targeta microSD.

La càmera és de 13 megapíxels amb una obertura d'obertura de f / 2.0, mentre que el sensor frontal se situa en 5 megapíxels, també prou preparat per realitzar videollamadas i prendre autofotos en condicions òptimes. En on han volgut marcar-diferència ha estat a la bateria, que alberga 3.120 mAh, que en teoria prometen una gran autonomia i que és comparable als terminals d'alta gamma. A més, ofereix la possibilitat d'integrar doble SIM, una característica molt estesa en mercats asiàtics.

Comença la desfilada de rumors sobre el successor de l'iPhone 6

Més ràpid, amb més memòria RAM i amb una millor càmera. Aquestes són les principals novetats que podria incorporar el successor de l'iPhone 6, el nom del qual encara es desconeix però que, seguint la tònica habitual per Apple es denominarà iPhone 6S, encara que alguns mitjans especialitzats es mostren segurs que es trencarà aquesta dinàmica i passarà a dir iPhone 7 directament.

A tenor de les primeres filtracions i rumors, el successor de l'iPhone 6 seguirà la mateixa línia de disseny que els seus predecessors, encara que també és possible que ens trobem amb alguna que altra sorpresa. Aquestes sorpreses vindran de la mà del maquinari i les prestacions. Segons recull el mitjà especialitzat «Techradar», la memòria RAM del proper «smartphone» serà el doble que en els actuals models, una decisió que tindria sentit ja que aquesta ha estat durament criticada pels analistes i s'espera que al setembre Apple doni el pas d'augmentar els seus recursos.

En el que la majoria de mitjans especialitzats sí que coincideixen és en el llançament de dos models de terminal, una via oberta per Apple fa dues generacions i que en la versió més actual ha inaugurat fins i tot dos tipus de mides. En aquest sentit, el medi «Digitimes» especula entorn de la possibilitat que la companyia torni a la seva essència amb una versió de 4 polzades, mida aquest abandonat en els nous iPhone 6 en detriment d'una major pantalla que segueix l'estela del mercat .

Altres mitjans, com «The Wall Street Journal», s'han atrevit fins i tot a parlar fins i tot de colors de la carcassa. Segons el diari nord-americà, la companyia podria llançar un iPhone color rosa per satisfer la demanda dels seus consumidors femenins. La inclusió de l'Apple SIM i la possibilitat que es converteixi en el primer telèfon mòbil flexible total també ha estat una altra de les especulacions.

Creen una carcassa que carrega la bateria amb l'energia produïda pel mòbil

Si el científic serbi Nikola Tesla va ser el pioner de les transmissions elèctriques a través de cables i Heinrich Hertz va provar que també podia transmetre sense cables, ara són els científics de Nikola Labs dels que han aplicat la tecnologia per posar-la servei dels dispositius del segle XXI .

Aquesta desconeguda companyia tecnològica ha presentat una carcassa que converteix les ones de radiofreqüència externes en energia, l'aplicació seria proveir al telèfon de càrrega «reciclada». El prototip, creat exclusivament per l'iPhone 6, promet recuperar el 90% de l'energia que produeix el telèfon, o altres dispositius al seu voltant, quan genera el senyal telefònica i la torna al mòbil, el que allarga la vida de la bateria fins un 30%.

Per a això, utilitza una antena especial que promet capturat l'energia que hi ha a les freqüències de radi al voltant del telèfon, com si del «aire» es tractés. Precisament, mitjans nord-americans han apuntat a aquesta carcassa com el carregador de l'aire. Una altra tecnologia utilitzada per fer possible aquest objectiu és un convertidor RF-DC que transforma l'energia en corrent que el telèfon pot aprofitar. Encara que és una quantitat ínfima en comparació a l'energia produïda per la xarxa elèctrica, promet allargar la durada de la bateria fins a un 30%.

La intenció de la companyia és llançar aquest producte al mercat en menys d'un any en col·laboració amb la Universitat Ohio State on ha estat desenvolupat aquest artefacte així com tota una línia de complements per tecnologia «wearable» -vestible, en espanyol, sensors, aparells metges i altres dispositius que no requereixen gran quantitat d'electricitat.

Nikola Labs, que té la seu en el mateix edifici que va viure Tesla, té previst llançar una campanya de Kickstarter per finançar de forma col·lectiva seu invent i a-ncara no té data de llançament, els seus creadors tenen previst que la carcassa tingui un preu de venda de 99

Samsung col·loca 10 milions dels seus nous Galaxy S6 i S6 Edge

Positives dades i bon ritme d'acollida, encara que per sota de les previsions. Samsung ha aconseguit col·locar unes 10 milions d'unitats dels seus nous vaixell insígnia Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge en el seu primer mes a la venda, encara que aquesta mateixa quantitat es va aconseguir en tan sols 25 dies amb l'anterior versió, el Galaxy S5.

Segons ha informat el medi «The Korea Herald», que recull estimacions d'un executiu de la companyia, els enviaments mundials del nou telèfon mòbil intel·ligent de la signatura sud-coreana han superat les deu milions d'unitats, aproximadament en el seu primer mes disponible a les botigues . El desglossament de l'acollida de cada versió no ha transcendit.

D'aquesta manera, l'empresa no aconsegueix superar, segons les primeres estimacions -les dades oficials arribaran presumiblement en els propers dies- el ritme de venda de l'anterior model, el Galaxy S5, que va incloure el lector d'empremtes dactilars. El Samsung Galaxy S6 desembarcar el passat 10 d'abril i, entre les novetats, compta amb bateries de càrrega sense fils i una versió amb les vores laterals.


Comparació LG G4 vs LG G2


Les 10 millors joc per android

Els 10 millors jocs de android

  1. Another World
  2. Metal Slug 3
  3. Final Fantasy VI
  4. Sonic CD
  5. Double Dragon
  6. Pac-Man
  7. Chrono Trigger
  8. Crazy Taxi
  9. R-Type
  10. Tetris

7 Raons per que kitkat es millor que Lollipop



    1. La Duració de la bateria
    2. Simplificació pantalla de bloqueig
    3. Millor multitarea
    4. Modo silencioso
    5. Interfaz de usuari
    6. Widgets a la pantalla de bloqueo
    7. (In)Compatiblitat de Aplicaciones

Com vendre un smartphone a internet

Maneres de vendre un smartphone a internet

Ebay:
El mercat d' eBay és Possiblement el lloc més obvi on Vendre el que va seguir , Fins i tot el teu vell Telèfon intel·ligent . Entre els Seves virtuts calç destacar una bona protecci dels compradors , un sistema d'Avaluació i una enorme base d'usuaris , el que fa augmentar els possibilitats de venda .

Fins i tot si som uns orgullosos posseïdors d' 1 Z3 Compact i volem Vendre per 310 € , pot que paper camí AQUESTA Xifra s'aprimi . Tot i haver preparat un anunci fantàstic , eBay és va quedar part del Botí

Vendre'l per internet:

Existeixen diverses pàgines on vendre el teu smartphone de segona mà. Les més populars són segundamano.es, mercadolibre o milanuncios.com. El dolent d'aquestes pàgines és que no tenen cap sistema d'avaluació i cap seguretat de cara al comprador. Per a aquests casos l'ideal és acabar la venda cara a cara.

Per posar un anunci en qualsevol pàgina de segona mà i tenir bon èxit en la venda només has de seguir els mateixos principis que he comentat abans: sinceritat, bon títol, bona descripció i bones fotos. Aquest tipus d'anuncis tenen l'avantatge de no caducar, el que significa que pots tenir bones oportunitats de venda en un termini molt més llarg.

Aquí el preu és fix i la pàgina en principi no es porta comissions per allotjar l'anunci, per tant no exageris amb el preu. Tingues en compte que la gent entra en aquestes webs a la recerca de gangues, així que no exageris. Posa un preu pel que tu també ho compraries i ja veuràs com ràpidament molts interessats van a contactar amb tu. Al nostre Z3 Compact li posaria un preu entre 300 € i 315 €, una mica per sota de la mitjana.



Android Wear vs Apple Watch


Android Wear vs Apple Watch

En el moment en què ens trobem , la decisió entre comprar un dispositiu o un altre estarà basada , gairebé únicament, en els diners que ens vulguem gastar i el tipus de producte que rebem en base a aquest preu . Apple Watch compta amb un disseny molt bo, però el seu preu és bastant alt si ho comparem amb els smartwatches d'Android . El sistema de Google , per la seva banda, ofereix una gamma bastant àmplia de productes , adaptades a les necessitats de cada usuari .

El duel entre Apple Watch i Android Wear és bàsicament el mateix que hi ha als smartphones : Apple ofereix un producte únic, dirigit a un públic específic ; mentre que Android Wear ofereix un servei molt ampli i encara preu més reduït.

No obstant això , s'espera que aquest any Android Wear presenti una gran quantitat de novetats que canviaran radicalment l'experiència de l' usuari, així que pot ser que aquesta batalla entre smartwatches es torni molt més interessant en qüestió de pocs mesos .














EL COTXE AUTÓNOM DE GOOGLE



Ara mateix tota la indústria de l'automòbil treballa en el desenvolupament de cotxes autònoms , capaços de conduir sols i fins i tot sense portar persones al seu interior. Moltes marques creuen que 2020 serà l'any en què aquests cotxes comencin a veure pels carrers . De moment ja tenim cotxes que són capaços de conduir sols en embussos o d'aparcar sense que nosaltres estiguem a dins.

Malgrat que Google no és un fabricant de cotxes , és una de les empreses que més temps porta desenvolupant els cotxes autònoms i que més ens informa dels seus avenços . Des de l'any 2012 Google té cotxes circulant de forma autònoma per algunes zones d'Estats Units. De moment els cotxes autònoms només estan permesos a Nevada (estat pioner en aquesta matèria ) , Florida , Califòrnia i Michigan . A la capital del país , Washington DC , també estan permesos.

Els de Mountain View tenen un total de 23 cotxes autònoms circulant a Estats Units i ja han superat amb escreix el milió de quilòmetres , sense incidents , més o menys. En tot aquest temps els cotxes autònoms de Google s'han vist involucrats en 11 petits accidents , però la marca sosté que sempre ha estat culpa o bé dels conductors, que manejaven el cotxe de forma manual , o d'altres conductors que han colpejat el prototip mentre circulaven .


Va arribar un moment en el qual Google va pensar que havia de donar un pas endavant , el de desenvolupar el seu propi cotxe . Fins ara els vehicles autònoms de la signatura estaven basats en els Toyota Prius i Lexus RX 450h , principalment , però calia apostar pel desenvolupament propi .

Al maig de 2014 vam veure els primers fruits, quan Google va presentar el seu primer prototip del Google Car . Era un petit vehicle biplaça , sense volant ni pedals, ideat per transportar gent del punt A al punt B. Aquest projecte va evolucionar posteriorment i es van afegir al cotxe els elements que permeten controlar-ho de forma manual , principalment perquè és un requeriment per poder fer les proves. Un ésser humà ha de ser capaç de prendre el control del cotxe .